
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kiisseli tuoreista tai pakastemarjoista on nopea valmistaa. Lisää makua ja väriä saat, kun käytät veden sijaan raaka-aineena osittain myös mehua (kuvan kiisselissä on käytetty vettä). Jos käytät tuoreita kotimaisia marjoja, lisää ne kiisseliin vasta jäähtymisen jälkeen juuri ennen tarjoilua. Näin marjat maistuvat mukavasti tuoreilta.
Itse poimitut pakastemarjat voit laittaa kiisseliin sen kiehauttamisen jälkeen, jolloin ne viilentävät kiisseliä syömiseen sopivaksi. Ulkomaisten pakastemarjojen kohdalla tulee huolehtia riittävästä keittämisestä (Ruokavirasto: "keittää 2 minuutin ajan").
Ainesosat
5 dl | vettä |
2,5 rkl | perunajauhoja |
2,5 dl | mansikkasurvosta |
3 rkl | sokeria |
Valmistusohje
1. Sekoita kattilassa kylmä neste ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu ja kiehahtaa.
2. Ota liedeltä. Lisää joukkoon marjat ja sokeri. Sekoita. Jäähdytä.