
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton ja maidoton täytekakku, jonka välissä ja päällä on maidotonta vispivalmistetta, vaniljakiisseliä ja mansikoita. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää myös maitoa sisältäviä tuotteita.
Ohje: Semper
Ainesosat
Taikina: | |
6 | kananmunaa |
2,5 dl | sokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | perunakuitua |
Kiisseli: | |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
0,5 | vaniljatanko |
0,5 dl | sokeria |
2 | munankeltuaista |
1,5 rkl | maissitärkkelystä |
20 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
6 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
2 dl | mansikkahilloa |
Koristelu: | tuoreita mansikoita |
mintun lehtiä |
Valmistusohje
1. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita erillisessä kulhossa leivinjauhe ja jauhoseos. Siivilöi vaahtoon varovasti käännellen.
3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm). Kumoa taikina vuokaan.
4. Paista 180-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Kokeile paistoajan lopulla kakun kypsyyttä cocktailtikulla: Työnnä tikku keskelle kakkua ja nosta ylös. Jos tikussa on märkää taikinaa, jatka paistamista. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä kunnolla.
5. Valmista vaniljakiisseli. Lämmitä neste kattilassa haaleaksi ja lisää vaniljatangosta kaavitut vaniljansiemenet.
6. Sekoita erillisessä kulhossa sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys. Lisää vanilja-nesteseos. Sekoita huolellisesti ja kaada koko seos kattilaan.
7. Lämmitä seosta koko ajan rauhallisesti sekoittaen, kunnes seos kiehuu ja saostuu. Nosta pois levyltä ja lisää rasva. Sekoita hyvin ja kaada kiisseli jäähtymään kulhoon.
8. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen. Nosta toinen kakkulevyistä tarjoilulautaselle.
9. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Levitä kakkulevylle hilloa ja vaahtoa. Nosta päälle toinen kakkulevy. Levitä päälle vaniljakiisseliä.
10. Levitä loput vaahdosta kakun päälle. Koristele mansikan paloilla ja tuoreella mintulla.