Mansikka-toscaherkku resepti

Mansikka-toscaherkku
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä kesäinen herkku valmistuu nopeasti. Kokoa jälkiruoka vasta juuri ennen tarjoilua, jotta toscalastut pysyvät rapeina. Kokeile mansikoiden tilalla myös muita tuoreita marjoja.

Ainesosat

Toscalastut:  
100 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2,5 dl mantelilastuja
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Vaahto:  
3 dl laktoositonta vispikermaa
250 g laktoositonta maitorahkaa
300 g mansikkahilloa
Lisäksi:  
1,5 l mansikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, manteli, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, mansikka, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista toscalastut. Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri, mantelit ja hiutaleet.

2. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada seos pellille. Levitä tasaiseksi, ohueksi levyksi.

3. Paista 180-asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät lastut pala. Jäähdytä ja murra paloiksi.

4. Valmista vaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita varoen joukkoon rahka ja hillo.

5. Perkaa ja puolita mansikat.

6. Kokoa jälkiruoka laittamalla lastuja, vaahtoa ja mansikoita tarjoiluastiaan vuorotellen. Tarjoa heti.