
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Loistava muunnos perinteisestä mutakakusta. Kakusta saa soijattoman korvaamalla soijaa sisältävät tuotteet itselle sopivilla.
Ohje: restonomiopiskelijat Miia Ketonen ja Tiina Toppari
Ainesosat
Kakku: | |
0,75 dl | vahvaa kahvia |
150 g | maidotonta margariinia |
150 g | maidotonta tummaa suklaata |
1 dl | tattarijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
3 rkl | tummaa kaakaota |
3 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | gluteenittomia korppujauhoja |
Päälle: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
2 dl | mansikoita |
Valmistusohje
1. Keitä kahvi ja anna jäähtyä.
2. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa hieman sulaa.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
4. Vatkaa erillisessä kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Yhdistä jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää jäähtynyt kahvi. Kääntele taikinaan rasva-suklaaseos.
6. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 25 cm). Voit käyttää myös piirakkavuokaa.
7. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat vuoan reunat.
8. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Levitä kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla.