Mansikka-suklaamutakakku resepti

Mansikka-suklaamutakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Loistava muunnos perinteisestä mutakakusta. Kakusta saa soijattoman korvaamalla soijaa sisältävät tuotteet itselle sopivilla.

Ohje: restonomiopiskelijat Miia Ketonen ja Tiina Toppari

Ainesosat

Kakku:  
0,75 dl vahvaa kahvia
150 g maidotonta margariinia
150 g maidotonta tummaa suklaata
1 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaota
3 kananmunaa
2 dl sokeria
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl gluteenittomia korppujauhoja
Päälle:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
2 dl mansikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: kahvipapu, ruokosokeri, kananmuna, mansikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, peruna (juures), E300, E331, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Keitä kahvi ja anna jäähtyä.

2. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa hieman sulaa.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.

4. Vatkaa erillisessä kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

5. Yhdistä jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää jäähtynyt kahvi. Kääntele taikinaan rasva-suklaaseos.

6. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 25 cm). Voit käyttää myös piirakkavuokaa.

7. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat vuoan reunat.

8. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Levitä kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla.