Mansikka-maissipallot resepti

Mansikka-maissipallot
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mansikkajauhe tuo reilusti mansikan makua näihin pikkunaposteltaviin. Jos et löydä kaupasta mansikkajauhetta, voit valmistaa jauhetta itse pakastekuivattuja mansikkaviipaleita murskaamalla. Maissihiutaleiden tilalla voit käyttää myös gluteenittomia kaurahiutaleita tai kookoshiutaleita. Säilytä valmiit pallot jääkaapissa.

Ohjeella valmistuu noin 30 palloa.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
3 rkl mansikkajauhetta
2 rkl vettä
6 dl gluteenittomia maissihiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, mansikka, vesi, maissi (vihannes), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Mittaa kulhoon pehmeä rasva, sokerit, marjajauhe ja vesi.

2. Mittaa maissihiutaleet kestävään muovipussiin. Painele murskaksi.

3. Lisää hiutalemurska muiden aineiden joukkoon. Sekoita käsin tasaiseksi.

4. Pyörittele massasta pieniä palloja. Siirrä pallot lautaselle ja nosta lautanen jääkaappiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.