Mangovaahto kauralla resepti

Mangovaahto kauralla
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mango maistuu vahvasti tässä raikkaassa jälkiruuassa. Voit valmistaa vaahdon yhteen isoon tarjoilukulhoon tai jakaa useampaan pieneen. Saat reseptistä gluteenittoman käyttämällä gluteenittomasta kaurasta valmistettuja tuotteita.

Ainesosat

2 liivatelehteä
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kaurasta)
2,5 dl maidotonta kaura"jugurttia"
3,5 dl mangososetta
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: mango, ruokosokeri, vesi, liivate-gelatiini (sika), kookosöljy, rapsiöljy, kaura (vilja), maltodekstriini, E472e, E435, ruokasuola, E331, E464, E418, E160a, perunatärkkelys(jauho), E170, E341, luontainen määrittelemätön aromiuute, omenahappo, maitohappo, vanilja, E101, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl

1. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.

2. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Lisää "jugurtti", mangosose ja sokerit.

3. Kiehauta kolme ruokalusikallista vettä. Nosta liivatelehdet kylmästä vedestä, purista vesi pois ja liota lehdet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos sähkövatkaimella muiden aineiden joukkoon.

4. Annostele seos annosmaljoihin tai tarjoilukulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.