Mangoleivos resepti

Mangoleivos
Jälkiruuat
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Liivatteella hyydytetty mangoleivos, jonka muodon voi muuttaa sesongin mukaan. Esimerkiksi pääsiäisenä leivoksen voi leipoa munanmalliseksi silikonimuotin avulla. Halutessasi voit käyttää mangon tilalla myös muuta hedelmää.

Ainesosat

Leivospohja:  
2 dl gluteenitonta kaurakeksimurua
0,5 dl fariinisokeria
75 g maidotonta margariinia
Täyte:  
3 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
100 g maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
50 g mangososetta
3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 liivatelehteä
0,5 dl ruokavalioon sopivaa vaaleaa mehua, esim. mangomehua
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, mango, gluteeniton kaura, rapsiöljy, vesi, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E440, E333, E331, E330, E306, E304, hapate, liivate-gelatiini (sika)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista leivospohja. Sekoita keksimuru, sokeri ja sulatettu rasva huolellisesti. Muotoile käyttämäsi silikonimuotin mukaan: Leivospohjan tulee olla samanmuotoinen kuin muotin yläosa. Siirrä pakastimeen jähmettymään.

2. Valmista täyte. Vaahdota "kerma". Lisää "jugurtti", mangosose ja sokerit.

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Puristele lehdet ylimääräisestä vedestä ja sulata kiehuvaan mehuun. Vatkaa "kerma"seokseen.

4. Lusikoi vaahtoseos silikonimuottien pohjalle. Laita päälle leivospohjat pakastimesta.

5. Laita muotit pakastimeen kahdeksi tunniksi. Kokeile varovasti, irtoaako leivos muotista. Jatka tarvittaessa pakastamista. Kun leivos on hyytynyt, se irtoaa kauniisti vuoasta ja sen voi laittaa jääkaappiin odottamaan koristelua ja tarjoilua.

Koristele esimerkiksi nonparelleilla ja mangosiivuilla.