
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Liivatteella hyydytetty mangoleivos, jonka muodon voi muuttaa sesongin mukaan. Esimerkiksi pääsiäisenä leivoksen voi leipoa munanmalliseksi silikonimuotin avulla. Halutessasi voit käyttää mangon tilalla myös muuta hedelmää.
Ainesosat
Leivospohja: | |
2 dl | gluteenitonta kaurakeksimurua |
0,5 dl | fariinisokeria |
75 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
3 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
100 g | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
50 g | mangososetta |
3 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 | liivatelehteä |
0,5 dl | ruokavalioon sopivaa vaaleaa mehua, esim. mangomehua |
Valmistusohje
1. Valmista leivospohja. Sekoita keksimuru, sokeri ja sulatettu rasva huolellisesti. Muotoile käyttämäsi silikonimuotin mukaan: Leivospohjan tulee olla samanmuotoinen kuin muotin yläosa. Siirrä pakastimeen jähmettymään.
2. Valmista täyte. Vaahdota "kerma". Lisää "jugurtti", mangosose ja sokerit.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Puristele lehdet ylimääräisestä vedestä ja sulata kiehuvaan mehuun. Vatkaa "kerma"seokseen.
4. Lusikoi vaahtoseos silikonimuottien pohjalle. Laita päälle leivospohjat pakastimesta.
5. Laita muotit pakastimeen kahdeksi tunniksi. Kokeile varovasti, irtoaako leivos muotista. Jatka tarvittaessa pakastamista. Kun leivos on hyytynyt, se irtoaa kauniisti vuoasta ja sen voi laittaa jääkaappiin odottamaan koristelua ja tarjoilua.
Koristele esimerkiksi nonparelleilla ja mangosiivuilla.