
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mango antaa hyytelökakulle kauniin värin. Voit kokeilla myös muita hedelmäsoseita.
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | gluteenittomia keksejä |
60 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
400 g | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
10 | liivatelehteä |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
7 dl | mangososetta |
1 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 rkl | sitruunamehua |
Kiille: | |
3 | liivatelehteä |
1 rkl | sitruunamehua |
2,5 dl | mangososetta |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan. Nosta jääkaappiin odottamaan.
2. Valmista täyte. Laita kaksi suodatinpussia päällekkäin korkeaan kulhoon. Kaada "jugurtti" suodatinpussiin ja anna valua 20 minuuttia.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi.
4. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.
5. Sekoita kulhossa valutettu "jugurtti", mangosose, "kerma"vaahto ja sokerit.
6. Kuumenna mehu mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Ota liivatteet kylmästä vedestä, puristele ylimääräinen vesi pois ja sulata lehdet mehuun. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
7. Ota vuoka jääkaapista. Kaada täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
8. Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna mehu mikroaaltouunissa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Lisää seos ohuena nauhana soseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.