Mangohyytelökakku resepti

Mangohyytelökakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Mango antaa hyytelökakulle kauniin värin. Voit kokeilla myös muita hedelmäsoseita.

Ainesosat

Pohja:  
200 g gluteenittomia keksejä
60 g maidotonta margariinia
Täyte:  
400 g maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
10 liivatelehteä
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
7 dl mangososetta
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Kiille:  
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
2,5 dl mangososetta
Linkitetyt ruoka-aineet: mango, ruokosokeri, sitruuna, maissitärkkelys, palmuöljy, rapsiöljy, kookosöljy, vesi, gluteeniton kaura, rypälesokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E471, E472e, E330, vanilliini/vanilliinisokeri, E160a, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, soijapapu, E440, E333, E331, merisuola, E306, E304, hapate, liivate-gelatiini (sika), maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan. Nosta jääkaappiin odottamaan.

2. Valmista täyte. Laita kaksi suodatinpussia päällekkäin korkeaan kulhoon. Kaada "jugurtti" suodatinpussiin ja anna valua 20 minuuttia.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi.

4. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.

5. Sekoita kulhossa valutettu "jugurtti", mangosose, "kerma"vaahto ja sokerit. 

6. Kuumenna mehu mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Ota liivatteet kylmästä vedestä, puristele ylimääräinen vesi pois ja sulata lehdet mehuun. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

7. Ota vuoka jääkaapista. Kaada täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

8. Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna mehu mikroaaltouunissa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Lisää seos ohuena nauhana soseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.