Mandariini-suklaamuffinit resepti

Mandariini-suklaamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gluteenittomat kauramuffinit, joissa on makua kaakaojauheesta ja mandariinista. Voit käyttää myös muuta säilykehedelmää. Tämä resepti on myös maidoton ja munaton.

Vinkki: Voit hyödyntää ylijäävän säilykehedelmäliemen muussa leivonnassa, puurossa tai vaikka juomassa (www.erimenu.fi/resepti/sailykehedelmaliemijuoma).

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1,5-2 dl hedelmäsosetta (esim. persikka)
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1-1,5 dl säilykemandariinipaloja (300g/175g)
Koristelu:  
2 dl tomusokeria
1 rkl säilykehedelmäpurkin lientä
12 mandariinilohkoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, persikka/nektariini, mandariini/klementiini/satsuma, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.

2. Lisää taikinaan hedelmäsose.

3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Ota säilykemandariineista neste ja osa hedelmistä talteen muffinien koristelua varten. Pilko loput lohkot vähän pienemmiksi ja lisää ne käännellen taikinaan.

5. Annostele taikina muffinivuokiin. Jos käytettävissäsi on muffinipelti, voit laittaa paperiset muffinivuoat sinne - näin muffinit eivät leviä uunissa.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia taikinan kosteudesta riippuen.

7. Muffinien jäähdyttyä voit koristella ne. Mittaa tomusokeri siivilän läpi kulhoon. Laita joukkoon tilkka säilykepurkin lientä ja sekoita tasaiseksi. Koristele muffinit tomusokerikuorrutteella ja hedelmänpaloilla.