Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteenittomat kauramuffinit, joissa on makua kaakaojauheesta ja mandariinista. Voit käyttää myös muuta säilykehedelmää. Tämä resepti on myös maidoton ja munaton.
Vinkki: Voit hyödyntää ylijäävän säilykehedelmäliemen muussa leivonnassa, puurossa tai vaikka juomassa (www.erimenu.fi/resepti/sailykehedelmaliemijuoma).
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1,5-2 dl | hedelmäsosetta (esim. persikka) |
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
1-1,5 dl | säilykemandariinipaloja (300g/175g) |
Koristelu: | |
2 dl | tomusokeria |
1 rkl | säilykehedelmäpurkin lientä |
12 | mandariinilohkoa |
Valmistusohje
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää taikinaan hedelmäsose.
3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Ota säilykemandariineista neste ja osa hedelmistä talteen muffinien koristelua varten. Pilko loput lohkot vähän pienemmiksi ja lisää ne käännellen taikinaan.
5. Annostele taikina muffinivuokiin. Jos käytettävissäsi on muffinipelti, voit laittaa paperiset muffinivuoat sinne - näin muffinit eivät leviä uunissa.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia taikinan kosteudesta riippuen.
7. Muffinien jäähdyttyä voit koristella ne. Mittaa tomusokeri siivilän läpi kulhoon. Laita joukkoon tilkka säilykepurkin lientä ja sekoita tasaiseksi. Koristele muffinit tomusokerikuorrutteella ja hedelmänpaloilla.