Makeat näkkärit resepti

Makeat näkkärit
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näkkäreistä saa helposti makeita suupaloja. Kokeile tässä reseptissä vinkattuja täytteitä tai kokeile vaikka seuraavia yhdistelmiä: pähkinätön suklaalevite ja kuivatut karpalot tai mansikkahillo ja gluteeniton kaurakeksimuru.

Ainesosat

2 gluteenitonta näkkileipää
Täyte 1:  
2 tl persikkasosetta
6 vehnätöntä salmiakkikarkkia
Täyte 2:  
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl nonparelleja (tarkista ainesosat)
Linkitetyt ruoka-aineet: persikka/nektariini, riisijauho, kvinoa, ruokosokeri, merisuola, siirappi, perunatärkkelys(jauho), vesi, liivate-gelatiini (nauta), salmiakki, lakritsikasvi, E153, E901, hunaja, polydekstroosi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Valitse täyte 1 tai täyte 2. Ohjeessa annetut määrät on mitoitettu kahdelle leivälle.

2. Levitä näkkärille persikkasosetta tai hunajaa.

3. Ripottele päälle ruokavalioon sopivia karkkeja tai nonparelleja.

4. Nauti heti.