Makea kaurarusinamysli resepti

Makea kaurarusinamysli
Jälkiruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä mysli on makea, säädä makeutta juuri sopivaksi hunajan, rusinoiden ja suklaan määrää ja laatua vaihtelemalla. Vähemmän makean saat, kun jätät suklaan pois tai käytät tummaa suklaata. Jos hunaja ei sovi ruokavalioosi, voit vaihtaa sen sokeriin tai siirappiin. Mysli maistuu välipalalla maustamattoman "jugurtin" kanssa.

Hyödynnä hävikkiä ja käytä pussinpohjat! Kaurahiutaleita voit korvata muilla hiutaleilla, muroilla tai pähkinöillä ja siemenillä ruokavalion mukaan.

Ainesosat

5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
0,25 dl rypsiöljyä
0,25-0,5 dl hunajaa
2 dl rusinoita
20 g maidotonta valkosuklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: viinirypäle/rusina, gluteeniton kaura, kookos, rypsiöljy, hunaja, polydekstroosi, vesi, kaakaovoi, ruokosokeri, riisitärkkelys, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Yhdistä hiutaleet kulhossa sekoittaen.

2. Mittaa öljy ja hunaja kattilaan. Kuumenna, kunnes hunaja sulaa. Kaada hunajaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.

3. Levitä mysliseos pellille leivinpaperin päälle.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Varo, ettei mysli pala. Jäähdytä mysli.

5. Rouhi suklaa. Lisää suklaarouhe ja rusinat myslin joukkoon. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.