Maissivohvelit resepti

Maissivohvelit
Jälkiruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä vohveleissa käytetään viljatuotteista pelkästään maissia. Kivennäisvesi tuo kuohkeutta taikinaan, mutta tarvittaessa voit korvata sen myös tavallisella vedellä. Vohvelit maistuvat sekä suolaisten että makeiden täytteiden kera.

Ohjeesta tulee noin kuusi vohvelia.

Ainesosat

4 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
75 g maidotonta margariinia
4 dl kivennäisvettä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, maissijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja sokeri.

2. Sulata rasva mikroaaltouunissa.

3. Lisää sulatettu rasva ja vesi kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

4. Paista vohvelit vohveliraudalla. Voitele tarvittaessa vohveliraudan ylä- ja alapinnat rypsiöljyllä ennen paistoa tai sen aikana.