Maissitortillat resepti

Maissitortillat
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Itse tehdyt tortillat maistuvat omien herkkutäytteiden kera. Valmistele ensin täytteet ja paista sitten tortillat. Tarjoa heti lämpimänä, etteivät tortillat ehdi kovettua.

Ainesosat

5 dl maissijauhoa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä
Jauhotukseen: maissijauhoa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, maissijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita ainekset keskenään. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.

2. Jaa taikina 12 osaan. Käytä alustalla ja kaulimessa jauhoja. Kauli varovasti ohuiksi tortilloiksi.

3. Asettele tortillat vierekkäin leivinpaperin päälle odottamaan paistamista. Käytä tortillojen siirtämisessä tarvittaessa apuna lastaa.

4. Paista kuumalla paistinpannulla noin minuutti molemmin puolin, kunnes pinta on saanut väriä.

5. Tarjoa heti erilaisten täytteiden kera.