Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Maissipullien pohjana on maissisuurimoista keitetty puuro. Pullat maistuvat parhailta tuoreina.
Ainesosat
Puuro: | |
2,5 dl | vettä |
0,4 dl | polentaa eli maissisuurimoita |
(0,25 tl | suolaa) |
Muut ainekset: | |
3,5 dl | vettä |
0,5 dl | öljyä |
1,5 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
0,5 dl | siirappia |
3 tl | leivinjauhetta |
7 dl | maissijauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
Päälle: | raesokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, maissi (vihannes), rypsiöljy, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, maissijauho, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
25
kpl
1. Kiehauta vesi ja lisää suurimot. Keitä muutama minuutti sekoitellen. Mausta halutessasi suolalla. Anna jäähtyä.
2. Mittaa puuro, vesi ja öljy yleiskoneen kulhoon. Aloita vatkaaminen ja lisää kaikki sokerit taikinaan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hyvin koneella vatkaten taikinaan. Taikinan kuuluu jäädä hieman löysäksi.
4. Annostele taikina lusikalla paperivuokiin. Tasoita pinta. Ripottele pinnalle raesokeria.
5. Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.