Maissipullat resepti

Maissipullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maissipullien pohjana on maissisuurimoista keitetty puuro. Pullat maistuvat parhailta tuoreina.

Ainesosat

Puuro:  
2,5 dl vettä
0,4 dl polentaa eli maissisuurimoita
(0,25  tl suolaa)
Muut ainekset:  
3,5 dl vettä
0,5 dl öljyä
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
0,5 dl siirappia
3 tl leivinjauhetta
7 dl maissijauhoja
1 dl perunajauhoja
Päälle: raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, maissi (vihannes), rypsiöljy, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, maissijauho, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
25
kpl

1. Kiehauta vesi ja lisää suurimot. Keitä muutama minuutti sekoitellen. Mausta halutessasi suolalla. Anna jäähtyä.

2. Mittaa puuro, vesi ja öljy yleiskoneen kulhoon. Aloita vatkaaminen ja lisää kaikki sokerit taikinaan.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hyvin koneella vatkaten taikinaan. Taikinan kuuluu jäädä hieman löysäksi.

4. Annostele taikina lusikalla paperivuokiin. Tasoita pinta. Ripottele pinnalle raesokeria.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.