
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä helppo vuokaleipä kohotetaan leivinjauheella. Kananmuna auttaa pitämään leipää koossa. Nauti leipä tuoreena ja pakasta ylijäänyt leipä viipaleina.
Ainesosat
5 dl | täysjyvämaissijauhoja |
5 dl | täysjyväriisijauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1,5 tl | suolaa |
100 g | maidotonta margariinia |
4 | kananmunaa |
6 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissijauho, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon.
3. Lisää taikinaan kananmunat ja kasvijuoma. Sekoita käsin tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.
4. Voitele kaksi leipävuokaa (vuoan vetoisuus vähintään 1 litra). Jaa taikina vuokiin.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leivän kumoamista.