Maissi-riisileipä resepti

Maissi-riisileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä helppo vuokaleipä kohotetaan leivinjauheella. Kananmuna auttaa pitämään leipää koossa. Nauti leipä tuoreena ja pakasta ylijäänyt leipä viipaleina.

Ainesosat

5 dl täysjyvämaissijauhoja
5 dl täysjyväriisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
100 g maidotonta margariinia
4 kananmunaa
6 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissijauho, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.

2. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon.

3. Lisää taikinaan kananmunat ja kasvijuoma. Sekoita käsin tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.

4. Voitele kaksi leipävuokaa (vuoan vetoisuus vähintään 1 litra). Jaa taikina vuokiin.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leivän kumoamista.