Maissi-hirssisämpylät resepti

Maissi-hirssisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeat sämpylät maissista ja hirssistä. Tarjoa tuoreina levitteen kanssa tai täytä jäähtyneinä eväsleiviksi.

Ainesosat

3 dl vettä
1,5 pussia kuivahiivaa
1,5 tl siirappia
0,75 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
4 dl maissijauhoja
2 dl hirssijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, hirssi, hiiva, E491, rypsiöljy, maissijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
15
kpl

1. Sekoita 42-asteiseen veteen kuivahiiva, siirappi, suola ja öljy.

2. Lisää jauhot voimakkaasti vatkaten.

3. Ota ruokalusikalla taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikina on löysähköä, muttei kuitenkaan leviä pellille. (Jos taikina leviää, lisää vähän jauhoja.)

4. Kohota 20 minuuttia.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.