Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Klassiset macaron-leivokset ovat peräisin Ranskasta. Onnistuneet leivonnaiset vaativat vaivaa, mutta lopputulos palkitsee.
Ainesosat
4 | kananmunan valkuaista |
125 g | mantelijauhoa |
225 g | tomusokeria |
25 g | sokeria |
Kreemi: | |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | tomusokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
Valmistusohje
1. Erottele kananmunan valkuaiset ja anna niiden seistä huoneenlämmössä yön yli.
2. Annostele mantelijauho kuivaan kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita huolellisesti.
3. Vatkaa munanvalkuaiset erillisessä kulhossa niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin.
4. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri joukkoon vähän kerrallaan.
5. Kääntele vaahto varovasti mantelijauhoseokseen. Kaada taikina pursotinpussiin.
6. Pursota leivinpaperille pyörylöitä, joiden halkaisija on noin 2 cm.
7. Anna jähmettyä ainakin tunnin. Älä paista macaron-leivoksia ennen kuin ne ovat jähmettyneet.
8. Paista 160-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
9. Irrota leivokset leivinpaperilta, kun ne ovat hieman jäähtyneet.
10. Valmista kreemi. Vatkaa rasva ja tomusokeri yhteen. Mausta vanilliinisokerilla.
11. Pursota tai levitä joka toiselle leivoksen puolikkaalle täytettä. Paina sitten kaksi puolikasta varovasti yhteen.