Maapähkinäpalat resepti

Maapähkinäpalat
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maapähkinävoi korvaa tässä leivonnaisessa kananmunaa tehden koostumuksesta kostean. Voit tarjoilla leivonnaisen lämpimänä tai kylmänä. Juuri uunista tulleen leivonnaisen suklaanappi on vielä sula, ja herkun kanssa voi tarjoilla ruokavalioon sopivaa jäätelöä. Kylmänä leivonnaisen maut ovat tiivistyneet ja koostumus pysyy edelleen mehevänä.

Jos maapähkinä ei sovi ruokavalioon, voi maapähkinävoin tilalla käyttää pähkinätöntä suklaalevitettä. Tällöin kannattaa puolittaa taikinaan tuleva fariinisokerin määrä.

Ainesosat

3 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
200 g maapähkinävoita
0,75 dl rypsiöljyä
0,5 dl siirappia
2,5 dl kasvijuomaa (esim. kaurasta)
Päälle:  
15 maidotonta suklaapalaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokosokeri, siirappi, ruokasuola, maapähkinä, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, kaura (vilja), merisuola, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
15
kpl

1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.

2. Punnitse maapähkinävoi erilliseen kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, siirappi ja kasvijuoma.

3. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet keskenään. Sekoita tasaiseksi.

4. Vuoraa suorakaiteen mallinen uunivuoka (21 x 28 cm) leivinpaperille. Kaada taikina vuokaan.

5. Painele suklaapalat taikinaan siten, että palojen välille jää tasakokoiset välit. Näin saat kypsästä leivonnaisesta leikattua palat, joista jokaisen keskellä on suklaata.

6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.