
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maapähkinävoi korvaa tässä leivonnaisessa kananmunaa tehden koostumuksesta kostean. Voit tarjoilla leivonnaisen lämpimänä tai kylmänä. Juuri uunista tulleen leivonnaisen suklaanappi on vielä sula, ja herkun kanssa voi tarjoilla ruokavalioon sopivaa jäätelöä. Kylmänä leivonnaisen maut ovat tiivistyneet ja koostumus pysyy edelleen mehevänä.
Jos maapähkinä ei sovi ruokavalioon, voi maapähkinävoin tilalla käyttää pähkinätöntä suklaalevitettä. Tällöin kannattaa puolittaa taikinaan tuleva fariinisokerin määrä.
Ainesosat
3 dl | vehnäjauhoja |
1 rkl | maissitärkkelystä |
1,5 dl | fariinisokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
0,25 tl | suolaa |
200 g | maapähkinävoita |
0,75 dl | rypsiöljyä |
0,5 dl | siirappia |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. kaurasta) |
Päälle: | |
15 | maidotonta suklaapalaa |
Valmistusohje
1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
2. Punnitse maapähkinävoi erilliseen kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, siirappi ja kasvijuoma.
3. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet keskenään. Sekoita tasaiseksi.
4. Vuoraa suorakaiteen mallinen uunivuoka (21 x 28 cm) leivinpaperille. Kaada taikina vuokaan.
5. Painele suklaapalat taikinaan siten, että palojen välille jää tasakokoiset välit. Näin saat kypsästä leivonnaisesta leikattua palat, joista jokaisen keskellä on suklaata.
6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.