
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Torttutaikinan voi tehdä jo leipomista edeltävänä päivänä jääkaappiin. Torttutaikinan voi täyttää luumuhillon sijaan myös muilla paistonkestävillä hilloilla. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella tortut sillä.
Ainesosat
Taikina: | |
2,75 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 tl | leivinjauhetta |
150 g | maidotonta margariinia |
1 dl | vettä |
Täyte: | |
300 g | luumumarmeladia |
Voitelu: | |
0,25 tl | siirappia |
0,25 tl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe. Nypi joukkoon pehmeä rasva.
2. Sekoita taikinaan kylmä vesi. Nosta taikina jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
3. Jauhota pöytä ja kauli taikina ohueksi. Käytä jauhoja taikinan alla ja päällä.
4. Paina pyöreällä muotilla taikinasta ympyrä. Kostuta vedellä ulkoreunat ja lisää luumumarmeladia teelusikallinen toiseen reunaan.
5. Taita taikina luumutäytteen päälle ja painele reunat kiinni torttumuotin reunalla tai haarukalla.
6. Nosta puolikuun muotoiset joulutortut pellille. Voitele siirappi-vesiseoksella.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.