Luumutortut resepti

Luumutortut
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Torttutaikinan voi tehdä jo leipomista edeltävänä päivänä jääkaappiin. Torttutaikinan voi täyttää luumuhillon sijaan myös muilla paistonkestävillä hilloilla. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella tortut sillä.

Ainesosat

Taikina:  
2,75 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
150 g maidotonta margariinia
1 dl vettä
Täyte:  
300 g luumumarmeladia
Voitelu:  
0,25 tl siirappia
0,25 tl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, luumu, siirappi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe. Nypi joukkoon pehmeä rasva.

2. Sekoita taikinaan kylmä vesi. Nosta taikina jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

3. Jauhota pöytä ja kauli taikina ohueksi. Käytä jauhoja taikinan alla ja päällä.

4. Paina pyöreällä muotilla taikinasta ympyrä. Kostuta vedellä ulkoreunat ja lisää luumumarmeladia teelusikallinen toiseen reunaan.

5. Taita taikina luumutäytteen päälle ja painele reunat kiinni torttumuotin reunalla tai haarukalla.

6. Nosta puolikuun muotoiset joulutortut pellille. Voitele siirappi-vesiseoksella.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.