Luumupikkuleivät resepti

Luumupikkuleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Taikinasta voi tehdä erimallisia pipareita: pyöreitä, tähtiä, kukkia, ja täyttää ruokavalion ja maun mukaan eri hilloilla. Ennen tarjoilua päälle voi ripotella vähän tomusokeria.

Ainesosat

1 dl sokeria
200 g maidotonta margariinia
3,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
Täyte:  
200g luumumarmeladia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, luumu, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Anna taikinan levätä jääkaapissa pari tuntia, mieluiten yön yli.

4. Käytä pöydän jauhotukseen ruokavalioon sopivia jauhoja. Kauli taikina pöydällä ohueksi. Ota piparimuotilla taikinasta esimerkiksi pyöreitä pikkuleipiä. Paista ensin yksi koepikkuleipä, jotta näet, onko taikinassa sopivasti jauhoja. Jos pikkuleipä leviää pellillä, lisää taikinaan n. 0,5 dl jauhoseosta.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen täyttämistä.

6. Levitä marmeladia pikkuleivälle ja paina kaksi pikkuleipää varovasti vastakkain.