Luumukuivakakku resepti

Luumukuivakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä kuivakakku saa makua ja rakennetta luumumarmeladista. Halutessasi voit laittaa taikinaan esimerkiksi jouluisia mausteita kuten kaneli, kardemumma tai piparkakkumausteseos (tarkista ainesosaluettelo).

Ainesosat

5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2,5 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
(1-2 tl mieluista ja sopivaa jouluista maustetta)
175 g maidotonta margariinia
1 dl luumumarmeladia
2,5 dl maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta)
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Vuoan jauhotus: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, luumu, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, E333, E331, merisuola, E306, E304, hapate, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää halutessasi ruokavalioon sopivaa maustetta.

2. Sulata rasva pienessä kattilassa liedellä. Sekoita joukkoon marmeladi.

3. Lisää rasva-marmeladiseos ja "jugurtti" kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua ja vedä ylös. Jos tikussa on märkää taikinaa, jatka paistamista.

6. Anna jäähtyä ennen kumoamista.