
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Tämä kuivakakku saa makua ja rakennetta luumumarmeladista. Halutessasi voit laittaa taikinaan esimerkiksi jouluisia mausteita kuten kaneli, kardemumma tai piparkakkumausteseos (tarkista ainesosaluettelo).
Ainesosat
5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2,5 dl | sokeria |
2 tl | ruokasoodaa |
(1-2 tl | mieluista ja sopivaa jouluista maustetta) |
175 g | maidotonta margariinia |
1 dl | luumumarmeladia |
2,5 dl | maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Vuoan jauhotus: | karkeaa riisijauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, luumu, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, E333, E331, merisuola, E306, E304, hapate, riisi (vilja)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää halutessasi ruokavalioon sopivaa maustetta.
2. Sulata rasva pienessä kattilassa liedellä. Sekoita joukkoon marmeladi.
3. Lisää rasva-marmeladiseos ja "jugurtti" kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan.
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua ja vedä ylös. Jos tikussa on märkää taikinaa, jatka paistamista.
6. Anna jäähtyä ennen kumoamista.