Luumukiisseli resepti

Luumukiisseli
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Luumukiisselin ohjeella voit valmistaa myös sekahedelmäkiisselin. Vaihda tällöin kuivatut luumut kuivattuihin sekahedelmiin. Voit maustaa kiisseliä halutessasi ruokavalioon sopivilla mausteilla, esimerkiksi kanelilla, inkiväärillä tai kardemummalla.

Ainesosat

200 g kuivattuja luumuja
1 l vettä
0,75 dl sokeria
0,5 dl vettä
2,5 rkl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: luumu, vesi, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa luumut, vesi ja sokeri kattilaan. 

2. Keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.

3. Sekoita haarukalla lasissa keskenään vesi ja perunajauhot. Lisää ohuena nauhana luumuseokseen koko ajan sekoittaen.

4. Anna seoksen pulpahtaa ja ota pois levyltä.

Reseptiin liittyviä tuotteita