
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Luumukiisselin ohjeella voit valmistaa myös sekahedelmäkiisselin. Vaihda tällöin kuivatut luumut kuivattuihin sekahedelmiin. Voit maustaa kiisseliä halutessasi ruokavalioon sopivilla mausteilla, esimerkiksi kanelilla, inkiväärillä tai kardemummalla.
Ainesosat
200 g | kuivattuja luumuja |
1 l | vettä |
0,75 dl | sokeria |
0,5 dl | vettä |
2,5 rkl | perunajauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
luumu, vesi, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Mittaa luumut, vesi ja sokeri kattilaan.
2. Keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.
3. Sekoita haarukalla lasissa keskenään vesi ja perunajauhot. Lisää ohuena nauhana luumuseokseen koko ajan sekoittaen.
4. Anna seoksen pulpahtaa ja ota pois levyltä.