Luumukakku kananmunankorvikkeella resepti

Luumukakku kananmunankorvikkeella
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen munaton täytekakku, jonka täyte ja kuorrutus on maustettu luumu- ja appelsiinimarmeladilla. Kokeile myös muita mieluisia ja ruokavalioon sopivia marmeladeja.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl No Egg -kananmunankorvikejauhetta
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl rypsiöljyä
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
3 rkl karkeaa riisijauhoa
Kostutus:  
0,5 dl vahvaa appelsiinimehua
Päälle:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
0,5 dl appelsiinimarmeladia
300 g luumumarmeladia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, appelsiini, luumu, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, keinotekoinen aromi, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, riisi (vilja), soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
10
kpl

1. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokerit koko ajan hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan lopuksi öljy.

3. Voitele ja jauhota kolme pyöreää vuokaa (halkaisija 19 cm).

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä.

5. Kostuta kakkupohjat mehulla.

6. Vaahdota "kerma". Levitä alimpaan väliin ohut kerros appelsiinimarmeladia ja sen päälle "kerma"vaahtoa.

7. Levitä toiseen väliin luumumarmeladia ja "kerma"vaahtoa.

8. Levitä kakun päälle ohut kerros pelkkää luumumarmeladia. Sekoita loppu luumumarmeladi "kerma"vaahdon joukkoon. Pursota koristeeksi.