
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen munaton täytekakku, jonka täyte ja kuorrutus on maustettu luumu- ja appelsiinimarmeladilla. Kokeile myös muita mieluisia ja ruokavalioon sopivia marmeladeja.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | kädenlämpöistä vettä |
2 rkl | No Egg -kananmunankorvikejauhetta |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | rypsiöljyä |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
3 rkl | karkeaa riisijauhoa |
Kostutus: | |
0,5 dl | vahvaa appelsiinimehua |
Päälle: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
0,5 dl | appelsiinimarmeladia |
300 g | luumumarmeladia |
Valmistusohje
1. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokerit koko ajan hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan lopuksi öljy.
3. Voitele ja jauhota kolme pyöreää vuokaa (halkaisija 19 cm).
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä.
5. Kostuta kakkupohjat mehulla.
6. Vaahdota "kerma". Levitä alimpaan väliin ohut kerros appelsiinimarmeladia ja sen päälle "kerma"vaahtoa.
7. Levitä toiseen väliin luumumarmeladia ja "kerma"vaahtoa.
8. Levitä kakun päälle ohut kerros pelkkää luumumarmeladia. Sekoita loppu luumumarmeladi "kerma"vaahdon joukkoon. Pursota koristeeksi.