Luumukakku resepti

Luumukakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kakussa maistuvat luumu ja appelsiini. Voit vaihtaa marmeladit myös toisiin ruokavalioosi sopiviin marmeladeihin.

Ainesosat

4 dl kädenlämpöistä vettä
 4 rkl No Egg -kananmunankorviketta
 2 dl sokeria
 1 tl vanilliinisokeria
 2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
 2 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
 2 tl leivinjauhetta
Kostutus: appelsiinitäysmehua
Täyte:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
80 g appelsiinimarmeladia
300 g luumumarmeladia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, appelsiini, luumu, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, riisijauho, sokerijuurikaskuitu, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokerit koko ajan hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Vältä vatkaamista.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.

4. Kumoa paistettu pohja leivinpaperille, johon on siroteltu sokeria. Jäähdytä.

5. Kokoa täytekakku. Jaa pohja kolmeen samankokoiseen osaan. Kostuta kakkupohjat mehulla.

6. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.

7. Levitä alimpaan väliin ohut kerros appelsiinimarmeladia ja sen päälle "kerma"vaahtoa.

8. Laita toiseen väliin luumumarmeladia ja "kerma"vaahtoa.

9. Levitä kakun päälle ohut kerros pelkkää luumumarmeladia.

10. Sekoita loppu luumumarmeladi kevyesti "kerma"vaahdon joukkoon. Pursota vaahtoa koristeeksi. Koristele haluamallasi tavalla.