
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kakussa maistuvat luumu ja appelsiini. Voit vaihtaa marmeladit myös toisiin ruokavalioosi sopiviin marmeladeihin.
Ainesosat
4 dl | kädenlämpöistä vettä |
4 rkl | No Egg -kananmunankorviketta |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
Kostutus: | appelsiinitäysmehua |
Täyte: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
80 g | appelsiinimarmeladia |
300 g | luumumarmeladia |
Valmistusohje
1. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokerit koko ajan hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Vältä vatkaamista.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
4. Kumoa paistettu pohja leivinpaperille, johon on siroteltu sokeria. Jäähdytä.
5. Kokoa täytekakku. Jaa pohja kolmeen samankokoiseen osaan. Kostuta kakkupohjat mehulla.
6. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.
7. Levitä alimpaan väliin ohut kerros appelsiinimarmeladia ja sen päälle "kerma"vaahtoa.
8. Laita toiseen väliin luumumarmeladia ja "kerma"vaahtoa.
9. Levitä kakun päälle ohut kerros pelkkää luumumarmeladia.
10. Sekoita loppu luumumarmeladi kevyesti "kerma"vaahdon joukkoon. Pursota vaahtoa koristeeksi. Koristele haluamallasi tavalla.