Luumukakku resepti

Luumukakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Luumukakku sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi pikkujouluissa. Marmeladia vaihtamalla saat erilaisia makuja kakkuun.

Ainesosat

Pohja:  
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Kostutus:  
0,5 dl appelsiinimehua
Päälle:  
300 g luumumarmeladia
2 dl maidotonta vispi"kermaa"
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, appelsiini, luumu, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), manteli, perunatärkkelys(jauho), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Sekoita varovasti joukkoon manteli- ja perunajauhot.

3. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat rasvalla. Kaada taikina vuokaan.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Irrota reunat ja anna jäähtyä.

5. Kostuta appelsiinimehulla.

6. Levitä 3/4 marmeladista kakun päälle, niin että se peittää koko pinnan.

7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi ja lisää loppu marmeladi kerman sekaan kevyesti nostellen. Täytteeseen saa jäädä kermaviiruja.

8. Pursota tai levitä "kerma" kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.