Luumuiset lihapullat resepti

Luumuiset lihapullat
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Luumusoseella maustetut lihapullat maistuvat joulupöydässä tai joulun välipäivinä. Voit halutessasi lisätä taikinaan myös jouluisia mausteita tai pieniä kasviskuutioita. Vaihtele taikinassa ruokavaliosi mukaan nautaa, sikaa, kalkkunaa tai broileria.

Ainesosat

0,75 dl tattarijauhoja
1 rkl perunajauhoja
1,5 dl luumusosetta
500 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1,5 tl  mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: luumu, nauta/härkä, ruokasuola, tattari, perunatärkkelys(jauho), mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Sekoita jauhot ja sose keskenään. 

2. Lisää jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin.

3. Anna turvota 10 minuuttia.

4. Muotoile käsin pieniä lihapullia leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit halutessasi käyttää kahta ruokalusikkaa.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Voit tarkistaa lihapullien kypsyyden halkaisemalla yhden lihapullan.