
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Luumusoseella maustetut lihapullat maistuvat joulupöydässä tai joulun välipäivinä. Voit halutessasi lisätä taikinaan myös jouluisia mausteita tai pieniä kasviskuutioita. Vaihtele taikinassa ruokavaliosi mukaan nautaa, sikaa, kalkkunaa tai broileria.
Ainesosat
0,75 dl | tattarijauhoja |
1 rkl | perunajauhoja |
1,5 dl | luumusosetta |
500 g | jauhelihaa |
1 tl | suolaa |
1,5 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
luumu, nauta/härkä, ruokasuola, tattari, perunatärkkelys(jauho), mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl
1. Sekoita jauhot ja sose keskenään.
2. Lisää jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin.
3. Anna turvota 10 minuuttia.
4. Muotoile käsin pieniä lihapullia leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit halutessasi käyttää kahta ruokalusikkaa.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Voit tarkistaa lihapullien kypsyyden halkaisemalla yhden lihapullan.