Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Valmista jouluinen luumuhyytelökakku esimerkiksi pikkujouluihin. Luumumarmeladin tilalla voit käyttää myös jotakin toista ruokavalioon sopivaa marmeladia.
Ainesosat
500 g | gluteenitonta piparkakkutaikinaa |
1,5 dl | appelsiinimehua |
Täyte: | |
5 | liivatelehteä |
1 purkki | luumumarmeladia |
200 g | laktoositonta tuorejuustoa |
1 dl | sokeria |
1 rkl | sitruunamehua |
1 dl | appelsiinimehua |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
Valmistusohje
1. Painele piparitaikina irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle.
2. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja kostuta mehulla.
4. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
5. Sekoita marmeladi, tuorejuusto, sokeri ja sitruunanmehu keskenään.
6. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi tarkkaan pois ja lisää mehun sekaan. Sekoita huolellisesti täytteeseen.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää täytteen sekaan. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.
8. Hyydytä kakku jääkaapissa yön yli. Koristele.