Luumu-leipävanukas resepti

Luumu-leipävanukas
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet

Maidoton versio perinteisestä leipävanukkaasta. Tarjoile ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ohje: Oatly

Ainesosat

8-10 gluteenitonta vaaleaa leipäviipaletta
6-8 luumua
8 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
4 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
ripaus inkivääriä
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: luumu, kananmuna, ruokosokeri, siirappi, ruokasuola, inkivääri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, vesi, auringonkukka/siemenet, tattari, pellavansiemen, gluteeniton ohratärkkelys, E466, E412, E415, hiiva, sokerijuurikaskuitu, psylliumsiemen, maltodekstriini, rapsiöljy, maissitärkkelys, E322/rapsilesitiini, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E340, E418, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Leikkaa tai revi leipä pieniksi paloiksi.

2. Pese ja halkaise luumut neljään osaan. Poista kivet.

3. Sekoita kulhossa neste, munat, sokeri, suola ja inkivääri.

4. Voitele korkealaitainen uunivuoka (vetoisuus 2 litraa).

5. Asettele vuokaan leipäpalat ja luumut. Kaada munaseos päälle ja anna imeytyä 10 minuuttia.

6. Peitä vuoka foliolla. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.