Lusikkaleivät vehnästä resepti

Lusikkaleivät vehnästä
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Klassisessa lusikkaleipätaikinassa käytetään ruskistettua voita. Lusikkaleivistä tulee kuitenkin maukkaita myös maidottomasta margariinista valmistettuna, kuten tässä reseptissä. Osa reseptin ainesosista on kerrottu grammoissa. Saat helposti mitattua juuri oikean määrän käyttämällä keittiövaakaa.

Käytä lusikkaleipien väliin ruokavalioon sopivaa ja mieluisaa marmeladia. Halutessasi voit vielä pyöräyttää valmiit lusikkaleivät sokerissa.

Ainesosat

212 g maidotonta margariinia
212 g sokeria
3 tl vanilliinisokeria
1 tl ruokasoodaa
312 g vehnäjauhoja
n. 100 g marmeladia (esim. vadelmasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, vadelma, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sulata rasva kattilassa. Jäähdytä hetki.

2. Sekoita erillisessä kulhossa sokerit, sooda ja jauhot. Lisää nämä sulatetun rasvan joukkoon.

3. Ota lusikkaan pieni määrä taikinaa. Painele taikina kämmenellä tiiviisti lusikkaan. Työnnä sormella lusikan kolon muotoinen taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Työstä kaikki taikina näin.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.

5. Sipaise marmeladia keksipuolikkaalle ja paina toinen keksi päälle.

6. Säilytä valmiit lusikkaleivät jääkaapissa.