
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Lusikkaleivät sopivat moneen juhlapöytään. Voit laittaa pikkuleipien väliin mitä vain ruokavalioosi sopivaa marmeladia. Valitse kiinteä marmeladi löysän hillon sijaan, jotta pikkuleivän puolikkaat tarttuvat marmeladin avulla kiinni toisiinsa.
Ainesosat
1 dl | keitettyjä amarantinsiemeniä |
100 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | sokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
2 dl | riisijauhoja |
Väliin: | marmeladia (esim. vadelma) |
Päälle: | sokeria |
Valmistusohje
1. Keitä amarantin siemenet kypsiksi ja jäähdytä.
2. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon hyvin jäähdytetyt amarantin siemenet.
3. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot. Sekoita taikinan joukkoon edelleen sähkövatkaimella vatkaten.
4. Ota taikinasta pieniä nokareita ja muotoile ne teelusikan avulla soikeiksi. Kasta lusikka veteen ja jauhota kastamisen jälkeen. Näin taikina ei tartu lusikkaan kiinni.
5. Paista 180-200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Paista ensin yksi koepikkuleipä: jos taikina leviää, lisää hieman jauhoja.
6. Levitä jonkun verran jäähtyneiden pikkuleipien väliin marmeladia. Sokeroi halutessasi.