Lusikkaleivät resepti

Lusikkaleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lusikkaleivät sopivat moneen juhlapöytään. Voit laittaa pikkuleipien väliin mitä vain ruokavalioosi sopivaa marmeladia. Valitse kiinteä marmeladi löysän hillon sijaan, jotta pikkuleivän puolikkaat tarttuvat marmeladin avulla kiinni toisiinsa.

Ainesosat

1 dl keitettyjä amarantinsiemeniä
100 g maidotonta margariinia
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl riisijauhoja
Väliin: marmeladia (esim. vadelma)
Päälle: sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: amarantti/revonhäntä, ruokosokeri, vadelma, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Keitä amarantin siemenet kypsiksi ja jäähdytä.

2. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon hyvin jäähdytetyt amarantin siemenet.

3. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot. Sekoita taikinan joukkoon edelleen sähkövatkaimella vatkaten.

4. Ota taikinasta pieniä nokareita ja muotoile ne teelusikan avulla soikeiksi. Kasta lusikka veteen ja jauhota kastamisen jälkeen. Näin taikina ei tartu lusikkaan kiinni.

5. Paista 180-200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Paista ensin yksi koepikkuleipä: jos taikina leviää, lisää hieman jauhoja.

6. Levitä jonkun verran jäähtyneiden pikkuleipien väliin marmeladia. Sokeroi halutessasi.

Vinkki: Jos sokeroit pikkuleivät, tee se, kun pikkuleivät ovat vielä vähän lämpimiä. Silloin sokeri tarttuu paremmin pikkuleipien pintaan kiinni.