
Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Perunat ja lohi paistuvat kätevästi samalla kertaa uunissa. Voit halutessasi laittaa vuokaan peruna-sipulisekoituksen kanssa myös valmiita pakastekasvissuikaleita.
Ainesosat
1 rkl | öljyä |
500 g | peruna-sipulisekoitusta (pakaste) |
0,25 tl | suolaa |
500 g | kirjolohifileitä |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
1 tl | mustapippuria |
0,5 tl | suolaa |
3 tl | sitruunamehua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), sipuli, ruokasuola, kirjolohi, sitruuna, rypsiöljy, vesi, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Voitele uunivuoka. Kaada jäinen peruna-sipulisekoitus vuokaan. Ripottele pinnalle suolaa.
2. Nosta kirjolohifileet perunoiden päälle nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä uunin keskitasossa 15 minuuttia.
3. Sekoita "kerma", mustapippuri, suola ja sitruunamehu.
4. Nosta vuoka uunista. Poista lohesta nahka haarukan avulla. Levitä "kerma"seos kalan pinnalle. Kypsennä vielä 20 minuuttia.
Voit valmistaa ruuan myös leivinpaperoidulla pellillä.