
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kesäkurpitsatahna sopii erinomaisesti paistetun lohen lisukkeeksi. Kokeile tahnaa myös grilliruuan kanssa tai sipaise leivälle.
Ainesosat
Kastike: | |
1 (n. 400 g) | kesäkurpitsa |
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | tuoretta persiljaa |
1 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
0,25 tl | mustapippuria |
0,5 tl | suolaa |
Lisäksi: | |
600 g | lohifileetä |
suolaa | |
mustapippuria |
Valmistusohje
1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Siirrä kesäkurpitsapalat ja valkosipuli kattilaan. Lisää öljy. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä.
3. Lisää kattilaan persilja, "jugurtti", pippuri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Siirrä tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
4. Leikkaa lohi kuuteen fileeseen. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Paista kypsäksi paistinpannulla. Vaihtoehtoisesti voit paistaa fileet 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
5. Tarjoile lohi yhdessä kesäkurpitsatahnan kanssa.