Lohta kesäkurpitsatahnan kera resepti

Lohta kesäkurpitsatahnan kera
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kesäkurpitsatahna sopii erinomaisesti paistetun lohen lisukkeeksi. Kokeile tahnaa myös grilliruuan kanssa tai sipaise leivälle.

Ainesosat

Kastike:  
1 (n. 400 g) kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta persiljaa
1 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
0,25 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
Lisäksi:  
600 g lohifileetä
  suolaa
  mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: kesäkurpitsa, valkosipuli, oliiviöljy, persilja, ruokasuola, lohi, vesi, soijapapu, E440, E333, E331, E330, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Siirrä kesäkurpitsapalat ja valkosipuli kattilaan. Lisää öljy. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä.

3. Lisää kattilaan persilja, "jugurtti", pippuri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Siirrä tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

4. Leikkaa lohi kuuteen fileeseen. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Paista kypsäksi paistinpannulla. Vaihtoehtoisesti voit paistaa fileet 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

5. Tarjoile lohi yhdessä kesäkurpitsatahnan kanssa.