
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maidoton, munaton, gluteeniton ja vehnätön kalavoileipäkakku. Voit käyttää leipänä mitä tahansa ruokavalioon sopivaa leipää. Vuokaleipä on kätevä tässä. Täytteisiin on valittu tuoreita yrttejä, jotka ovat hyvin siedettyjä, ja soijapohjainen ranskankermaa jäljittelevä tuote. Huomioi vieraidesi ruokarajoitteet myös täytteissä.
Ainesosat
Vuokaleipä: | |
5 dl | vettä |
2 rkl | siirappia |
1 tl | suolaa |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,5 dl | rypsiöljyä |
5 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
Voitelu: | maidotonta margariinia |
Jauhotus: | pellavansiemenrouhetta |
Täyte 1: | |
250 g | kypsää lohta |
2 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
2 rkl | tuoretta tilliä |
1 rkl | sitruunamehua |
1 tl | mustapippuria |
vuokaleipämurua tarpeen mukaan | |
Täyte 2: | |
200 g | herneitä |
2 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
1 rkl | tuoretta ruohosipulia |
1 tl | mustapippuria |
vuokaleipämurua tarpeen mukaan | |
Kuorrutus: | |
2 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
Koristelu: | |
lohta | |
tilliä | |
sitruunaa | |
herneitä | |
salaatinlehtiä |
Valmistusohje
1. Valmista vuokaleipä. Lämmitä neste hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.
2. Sekoita veteen siirappi, suola ja hiiva.
3. Lisää öljy ja jauhot vähitellen taikinan joukkoon. Vaivaa kunnolla.
4. Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Kohota 45 minuuttia.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kumoa kypsä leipä ja anna jäähtyä.
6. Kokoa voileipäkakku. Leikkaa vuokaleivän kovaksi paistunut kuori pois. Kuoripalasia voi lisätä täyteaineiden joukkoon pieneksi jauhettuina. Leipämurut sitovat kosteutta.
7. Leikkaa leipä kolmeen tasapaksuun kerrokseen. Nosta alin leipäkerros tarjoiluastiaan ja kostuta tarvittaessa vedellä tai muulla ruokavalioon sopivalla nesteellä.
8. Hienonna ja sekoita ensimmäisen täytteen ainekset tehosekoittimella. Maista ja mausta. Levitä täytettä alimman kerroksen päälle. Nosta päälle toinen leipäkerros. Kostuta tarvittaessa.
9. Hienonna ja sekoita toisen täytteen ainekset tehosekoittimella. Maista ja mausta. Levitä täytettä toisen leipäkerroksen päälle. Nosta päälle viimeinen leipäkerros ja kostuta tarvittaessa.
10. Voileipäkakun voi kuorruttaa sivuilta ja päältä joko "jugurtilla" tai hyödyntäen mahdollisesti ylijäänyttä täytettä. Koristele.