Lohivoileipäkakku resepti

Lohivoileipäkakku
Kalaruuat
Suolaiset leivät
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Maidoton, munaton, gluteeniton ja vehnätön kalavoileipäkakku. Voit käyttää leipänä mitä tahansa ruokavalioon sopivaa leipää. Vuokaleipä on kätevä tässä. Täytteisiin on valittu tuoreita yrttejä, jotka ovat hyvin siedettyjä, ja soijapohjainen ranskankermaa jäljittelevä tuote. Huomioi vieraidesi ruokarajoitteet myös täytteissä.

Ainesosat

Vuokaleipä:  
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
0,5 dl rypsiöljyä
5 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
Voitelu: maidotonta margariinia
Jauhotus: pellavansiemenrouhetta
Täyte 1:  
250 g kypsää lohta
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
2 rkl tuoretta tilliä
1 rkl sitruunamehua
1 tl mustapippuria
  vuokaleipämurua tarpeen mukaan
Täyte 2:  
200 g herneitä
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
1 rkl tuoretta ruohosipulia
1 tl mustapippuria
  vuokaleipämurua tarpeen mukaan
Kuorrutus:  
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
Koristelu:  
  lohta
  tilliä
  sitruunaa
  herneitä
  salaatinlehtiä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, lohi, tilli, sitruuna, herne, ruohosipuli, lehdellinen salaatti, hiiva, E491, rypsiöljy, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, E440, E333, E331, E330, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista vuokaleipä. Lämmitä neste hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.

2. Sekoita veteen siirappi, suola ja hiiva.

3. Lisää öljy ja jauhot vähitellen taikinan joukkoon. Vaivaa kunnolla.

4. Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Kohota 45 minuuttia.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kumoa kypsä leipä ja anna jäähtyä.

6. Kokoa voileipäkakku. Leikkaa vuokaleivän kovaksi paistunut kuori pois. Kuoripalasia voi lisätä täyteaineiden joukkoon pieneksi jauhettuina. Leipämurut sitovat kosteutta.

7. Leikkaa leipä kolmeen tasapaksuun kerrokseen. Nosta alin leipäkerros tarjoiluastiaan ja kostuta tarvittaessa vedellä tai muulla ruokavalioon sopivalla nesteellä.

8. Hienonna ja sekoita ensimmäisen täytteen ainekset tehosekoittimella. Maista ja mausta. Levitä täytettä alimman kerroksen päälle. Nosta päälle toinen leipäkerros. Kostuta tarvittaessa.

9. Hienonna ja sekoita toisen täytteen ainekset tehosekoittimella. Maista ja mausta. Levitä täytettä toisen leipäkerroksen päälle. Nosta päälle viimeinen leipäkerros ja kostuta tarvittaessa.

10. Voileipäkakun voi kuorruttaa sivuilta ja päältä joko "jugurtilla" tai hyödyntäen mahdollisesti ylijäänyttä täytettä. Koristele.