Lohitikut resepti

Lohitikut
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lohitikut sopivat grilliin, mutta voit valmistaa ne myös uunissa. Tarjoile ruokavalioon sopivan kastikkeen kanssa.

Ohje: Raisio

Ainesosat

1 dl rypsiöljyä
2 rkl vehnätöntä soijakastiketta
0,5 tl sitruunapippuria
1 kg lohifileetä
Linkitetyt ruoka-aineet: lohi, rypsiöljy, vesi, soijapapu, ruokasuola, mustapippuri, ruokosokeri, sipuli, E330, sitruuna, E551

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita öljy, soijakastike ja pippuri kulhossa.

2. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala 2-3 sentin levyisiksi suikaleiksi.

3. Nosta kalasuikaleet kulhoon. Anna marinoitua kylmässä puoli tuntia. Kääntele suikaleita muutaman kerran marinoinnin aikana.

4. Pujota kaksi varrastikkua jokaiseen kalasuikaleeseen. Grillaa lohitikkuja n. 5 minuuttia molemmin puolin.

Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne kylmässä vedessä ennen kalan pujottamista.