Lohirulla resepti

Lohirulla
Suolaiset leivät
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hiivataikinan sisälle voi rullata esimerkiksi lohta. Saat reseptistä maidottoman, kun vaihdat tuorejuuston ja ruokakerman kasvipohjaisiin vastineisiin. Tarjoile lohirulla lämpimänä.

Ainesosat

Taikina:  
1 pussi kuivahiivaa
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Täyte:  
150 g laktoositonta tuorejuustoa
1 dl tuoretta tilliä
0,5 dl laktoositonta ruokakermaa
200 g kylmäsavulohiviipaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, tilli, lohi, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita kuivahiiva ja jauhoseos.

2. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita joukkoon muut taikinan ainekset. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.

3. Kohota taikinaa n. 20 minuuttia. Kauli suorakaiteen muotoon.

4. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, tillisilppu ja ruokakerma. Levitä seos taikinalle.

5. Levitä lohisiivut taikinalle.

6. Rullaa taikina leveämmältä sivulta rullalle.

7. Halkaise rulla pitkittäin ja kiedo puolikkaat toistensa ympäri. Laita pellille joko suorana tai liitä päät yhteen rinkilän muotoon.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.