
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hiivataikinan sisälle voi rullata esimerkiksi lohta. Saat reseptistä maidottoman, kun vaihdat tuorejuuston ja ruokakerman kasvipohjaisiin vastineisiin. Tarjoile lohirulla lämpimänä.
Ainesosat
Taikina: | |
1 pussi | kuivahiivaa |
5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
Täyte: | |
150 g | laktoositonta tuorejuustoa |
1 dl | tuoretta tilliä |
0,5 dl | laktoositonta ruokakermaa |
200 g | kylmäsavulohiviipaleita |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Sekoita kuivahiiva ja jauhoseos.
2. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita joukkoon muut taikinan ainekset. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.
3. Kohota taikinaa n. 20 minuuttia. Kauli suorakaiteen muotoon.
4. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, tillisilppu ja ruokakerma. Levitä seos taikinalle.
5. Levitä lohisiivut taikinalle.
6. Rullaa taikina leveämmältä sivulta rullalle.
7. Halkaise rulla pitkittäin ja kiedo puolikkaat toistensa ympäri. Laita pellille joko suorana tai liitä päät yhteen rinkilän muotoon.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.