
Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Herkullinen risotto valmistuu helposti uunissa. Tämä on pelkistetty resepti, johon voit halutessasi lisätä ruokavalioon sopivia kasviksia tuoreena tai pakasteesta. Resepti on suunniteltu savulohesta, joka sisältää suolaa. Jos valmistat ruuan itse kypsennetystä ja suolatusta lohesta, tarkista suolan määrä. Tarjoile risotto esimerkiksi vihersalaatin kanssa.
Ainesosat
3 dl | risottoriisiä |
1 | sipuli |
1 tl | rypsiöljyä |
350 g | savulohta |
0,5 nippua | tuoretta tilliä |
7 dl | vettä |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
1 rkl | sitruunamehua |
0,5 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisi (vilja), sipuli, lohi, ruokasuola, tilli, vesi, sitruuna, rypsiöljy, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Mittaa riisi uunivuokaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljytilkassa pannulla. Siirrä sipulisilppu uunivuokaan.
3. Hienonna kala ja poista tarvittaessa ruodot. Lisää kala uunivuokaan.
4. Leikkaa tuore tilli hienoksi silpuksi uunivuokaan. Kaada päälle nesteet ja suola. Sekoita.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.