
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täyteläinen lohipiirakka maistuu sekä arjessa että juhlassa. Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.
Ainesosat
Pohja: | |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1,5 dl | täysjyväriisijauhoa |
1 dl | teff-jauhoa |
140 g | perunahiutaleita |
3 tl | leivinjauhetta |
400 g | maidotonta margariinia |
1 dl | kylmää vettä |
Täyte: | |
2 | sipulia |
1 | purjo |
1 tl | öljyä |
450 g | kylmäsavulohta |
6 | kananmunaa |
6 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
50 g | tilliä |
ripaus | paprikajauhetta |
ripaus | valkopippuria |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi rasva joukkoon.
2. Sekoita taikinaan neste. Nosta pohjataikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja viipaloi purjo. Kuullota pannulla öljyssä hetken aikaa.
4. Paloittele lohi.
5. Sekoita munat, neste, silputtu tilli ja mausteet keskenään.
6. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla.
7. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
8. Levitä pohjalle sipuli-purjosilppu. Ripottele päälle lohipalat. Kaada vuokaan lopuksi muna-nesteseos.
9. Paista 200-asteisessa uunissa vielä n. 25 minuuttia.