Lohipiirakka resepti

Lohipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen lohipiirakka maistuu sekä arjessa että juhlassa. Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.

Ainesosat

Pohja:  
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1,5 dl täysjyväriisijauhoa
1 dl teff-jauhoa
140 g perunahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
400 g maidotonta margariinia
1 dl kylmää vettä
Täyte:  
2 sipulia
1 purjo
1 tl öljyä
450 g kylmäsavulohta
6 kananmunaa
6 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
50 g tilliä
ripaus paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, sipuli, purjo, lohi, kananmuna, tilli, paprikajauhe, valkopippuri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi rasva joukkoon.

2. Sekoita taikinaan neste. Nosta pohjataikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja viipaloi purjo. Kuullota pannulla öljyssä hetken aikaa.

4. Paloittele lohi.

5. Sekoita munat, neste, silputtu tilli ja mausteet keskenään.

6. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla.

7. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

8. Levitä pohjalle sipuli-purjosilppu. Ripottele päälle lohipalat. Kaada vuokaan lopuksi muna-nesteseos.

9. Paista 200-asteisessa uunissa vielä n. 25 minuuttia.