Lohipannukakut resepti

Lohipannukakut
Kalaruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukkaat pienet lohipannukakut valmistuvat muffinipellillä. Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, voit valmistaa pannukakut myös lettupannulla paistaen tai paperisissa ja voidelluissa muffinivuoissa. Ruohosipulin voit vaihtaa tilliin.

Ohje: Raisio

Ainesosat

0,5 dl ruohosipulia
2 kananmunaa
0,5 l kasvijuomaa (esim. riisistä)
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
0,25 tl sokeria
250 g savulohta
Voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruohosipuli, kananmuna, ruokasuola, valkopippuri, ruokosokeri, lohi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Hienonna ruohosipuli.

2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon neste.

3. Lisää jauhoseos, suola, pippuri, sokeri ja ruohosipuli. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

4. Voitele muffinssipellin kolot. Ripottele pohjalle pieniä savulohipaloja. Jaa taikina lohipalojen päälle. Älä täytä koloja täyteen.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.