Linssipyörykät resepti

Linssipyörykät
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukkaat linssipyörykät ovat monikäyttöisiä. Niitä voi napostella sellaisenaan, pujottaa cocktailtikkuihin, sekoittaa kastikkeeseen tai tarjoilla kasvisvaihtoehtona lihapyöryköille. Pyörykät pysyvät hyvin kasassa eivätkä hajoa halkaistaessa. Kananmunan sijaan pyörykkätaikinaa sitoo hienoksi raastettu peruna.

Ohjeella valmistuu noin 30 pyörykkää.

Ainesosat

1 raaka peruna
1 sipuli
1 purkki (380g/230g) esikeitettyjä vihreitä linssejä
0,25 dl rypsiöljyä
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (pieniä)
0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
2 rkl perunajauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), sipuli, linssi, ruokasuola, rypsiöljy, gluteeniton kaura, E471, E450, E300, E330, E331, perunatärkkelys(jauho), mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja raasta peruna hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Siirrä kulhoon.

2. Valuta ja huuhtele linssit. Soseuta linssejä hieman tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

3. Sekoita kaikki pyörykkäainekset peruna-sipulikulhoon. Jos käytät isoja kaurahiutaleita, niitä kannattaa hieman pieniä ennen lisäämistä. Sekoita pyörykkämassaa huolellisesti käsin.

4. Pyörittele massasta pyöryköitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai öljyssä paistinpannulla.