Linssipihvit resepti

Linssipihvit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Paista ruokaisat linssipihvit pannulla tai uunissa. Jos et löydä kaupasta perunakuitua, voit korvata sen gluteenittomalla korppujauholla tai riisijauholla. Reseptistä tulee noin 12 pihviä.

Ainesosat

3 dl kuivia punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl perunajauhoja
2 rkl perunakuitua
1 tl rakuunaa
0,75 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl vettä
Paistamiseen: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: linssi, sipuli, valkosipuli, porkkana, rakuuna, ruokasuola, valkopippuri, vesi, perunatärkkelys(jauho), peruna (juures), rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit siivilässä.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

3. Sekoita keskenään perunajauhot, perunakuitu ja mausteet. Lisää linssit, kasvissilput ja vesi. Sekoita hyvin.

4. Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä, noin 2 minuuttia/ puoli. Voit käyttää lettupannua tai tavallista paistinpannua, jolle nostelet nokareita. Pihvit voi paistaa myös 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.