
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä ruokainen ja proteiinipitoinen pannukakku maistuu sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa. Kokeile suolaisina täytteinä esimerkiksi lohta, suolakurkkua ja punasipulia tai paistettua broileria, säilykepersikkaa ja rucolaa. Makeiksi täytteiksi käyvät hillot, tuoreet marjat ja hedelmät tai ruokavalioon sopiva jäätelö.
Ainesosat
8 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
4 dl | gluteenitonta jauhoseosta (proteiini) |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
2 dl | kuivia punaisia linssejä |
5 dl | vettä |
0,25 tl | suolaa |
Valmistusohje
1. Vatkaa kulhossa sekaisin neste, jauhoseos, suola ja halutessasi pippuri. Nosta jääkaappiin turpoamaan 20 minuutiksi.
2. Huuhtele ja keitä linssejä vedessä 15 minuuttia. Kumoa kypsät linssit siivilään ja painele lusikalla, jotta ylimääräinen vesi valuu pois. Mausta linssit suolalla.
3. Sekoita linssit taikinaan.
4. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat tai saksit kypsän pannukakun paloiksi.