
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmista aterialle värikäs lisäke linsseistä ja rucolasta. Voit käyttää punaisten linssien sijaan myös vihreitä tai keltaisia linssejä tai mustia belugalinssejä.
Ainesosat
1 | sipuli |
1 | pieni porkkana |
1 | pieni pala kaalia |
1 rkl | rypsiöljyä |
2 dl | esikeitettyjä punaisia linssejä |
3,5 dl | vettä |
0,5 dl | ananasmehua |
1 dl | rucolasilppua |
0,5-1 tl | suolaa |
1 tl | yrttejä ruokavalion mukaan (esim. kirveli) |
1 tl | kanaliemijauhetta (tarkista sopivuus) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, porkkana, valkokaali/keräkaali, linssi, vesi, ananas, lehdellinen salaatti, ruokasuola, kirveli, hiivauute, rypsiöljy, valkosipuli, basilika, viherpippuri, oregano, timjami, rosmariini, rosepippuri, karhunlaukka
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana. Pese ja silppua kaali.
2. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä. Lisää porkkana- ja kaaliraaste.
3. Valuta linssit. Lisää pannulle yhdessä veden ja mehun kanssa. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia.
4. Lisää lopuksi rucolasilppu ja ruokavalioon sopivat mausteet. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.