Linssi-riisipasteijat resepti

Linssi-riisipasteijat
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pasteijat ovat kivoja pikkusuolaisia esimerkiksi teen, kahvin tai glögin kanssa. Linssien tilalla voit käyttää 100 grammaa jauhelihaa. Riisin voit vaihtaa kvinoaan.

Ainesosat

Taikina:  
200 g kypsiä kuorettomia perunoita
200 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl täysjyväriisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
Täyte:  
0,5 dl keittämätöntä riisiä
0,5 dl kuivia punaisia linssejä
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
0,5 tl timjamia
Voitelu: vahvaa kahvia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ksantaanikumi, riisi (vilja), ruokasuola, timjami, kahvipapu, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, linssi, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Paloittele perunat. Sekoita taikinan ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi.

2. Nosta taikina jääkaappiin kovettumaan. Voit leipoa taikinan jo edellisenä päivänä, jolloin se on paremmin käsiteltävissä.

3. Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja keitä linssit. Valuta kypsistä linsseistä keitinvesi pois.

4. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.

5. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä. Älä tee taikinasta liian ohutta, jottei se halkeile paistettaessa. Ota taikinasta pyöreällä muotilla (halkaisija n. 8 cm) paloja.

6. Laita reilu teelusikallinen täytetty pohjan päälle ja taita puolikuuksi. Painele irtonainen reuna tiukasti kiinni haarukalla.

7. Voitele pasteijat kahvilla.

8. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.