
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä helpossa munattomassa makaronilaatikossa käytetään kasvislientä tuomaan makua ruokaan. Myös ruokavalioon sopiva pestokastike sopii hyvin maustamaan makaronilaatikkoa. Huomioi, että monissa pestokastikkeissa on käytetty pähkinää. Linssien tilalla voit käyttää myös esikeitettyjä papuja.
Resepti julkaistiin Allergia, Iho & Astma -lehden 1/2025 ruokasivulla, jossa esiteltiin kolme erilaista tapaa valmistaa munaton makaronilaatikko.
Ainesosat
400 g | gluteenitonta makaronia |
2 pkt (á 380/230 g) | esikeitettyjä punaisia linssejä |
2 | porkkanaa |
1,2 l | vettä |
2 | kasvisliemikuutiota (tarkista ainesosat) |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | 4 rkl gluteenittomia korppujauhoja |
Valmistusohje
1. Voitele iso uunivuoka tai kaksi pienempää. Kumoa keittämättömät makaronit vuokaan.
2. Valuta ja huuhtele linssit. Kaada vuokaan makaronien joukkoon.
3. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää vuokaan.
4. Lisää vuokaan vesi ja murskatut liemikuutiot. Sekoita.
5. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Sekoita laatikkoa ja ripottele pinnalle korppujauho.
6. Jatka paistamista 20-30 minuuttia. Lyhyemmällä paistoajalla makaronit pitävät muotonsa, pidemmällä paistoajalla niistä tulee pehmeämpiä.