Linssi-kvinoavuoka resepti

Linssi-kvinoavuoka
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä uuniruoka on nopea valmistella ja uuni hoitaa kypsennyksen. Valitse kasvikset ruokavalion mukaan. Voit kokeilla esimerkiksi porkkanaa, palsternakkaa, paprikaa, purjoa tai maissia. Kvinoan tilalla voit käyttää myös riisiä. Tarjoa ruoka esimerkiksi salaatin ja ruokavalioon sopivan kastikkeen kanssa.

Voit valmistaa ruuan isossa uunivuoassa tai kahdessa pienemmässä. Reseptikuvassa näkyy toinen kahdesta pienestä uunivuoasta.

Ainesosat

2 dl kvinoaa
2 dl kuivia punaisia linssejä
200 g lanttua
3 varsisellerin vartta
500 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: lanttu, selleri, tomaatti, vesi, ruokasuola, meirami, timjami, ruokosokeri, kvinoa, linssi, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Huuhtele kvinoa ja linssit. Siirrä uunivuokaan.

2. Kuori lanttu ja pilko tikuiksi. Pese varsiselleri ja leikkaa paloiksi. Siirrä kasvikset vuokaan.

3. Mittaa vuokaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Sekoita.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.