Linssi-kasvissosekeitto resepti

Linssi-kasvissosekeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Linssit tuovat keittoon ruokaisuutta, ja juureksia voit vaihdella ruokavaliosi ja makusi mukaan. Voit tarjoilla keiton alkuruokana mukeista tai pääruokana keittolautasilta.

Ainesosat

4 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 valkosipulinkynttä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl kuivia punaisia linssejä
0,5 tl mustapippuria
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), porkkana, palsternakka, valkosipuli, vesi, ruokasuola, linssi, mustapippuri, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja huuhtele perunat, porkkanat ja palsternakka. Pilko paloiksi.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kiehauta vesi. Lisää kasvikset, suola ja huuhdellut linssit. Keitä 20 minuuttia.

4. Soseuta keitto. Lisää mustapippuri ja "kerma".

5. Tarjoile alkukeittona mukeista tai kevyenä lounaana keittolautasilta.