Linssi-kasviskeitto resepti

Linssi-kasviskeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Terveellinen kasviskeitto linsseistä. Voit käyttää myös punaisia tai keltaisia linssejä. Keitto maistuu esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Ainesosat

1 sipuli
2 perunaa
2 porkkana
1 paprika
2 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1,5 l vettä
0,5 rkl kasvisliemijauhetta
2 dl vihreitä kuivia linssejä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl tomaattipyrettä
Päälle:  
2 rkl tuoretta persiljaa
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, peruna (juures), porkkana, paprika (vihannes), paprikajauhe, vesi, hiivauute, linssi, tomaatti, ruokasuola, persilja, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja suikaloi sipuli. Pese ja pilko perunat ja porkkanat. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää paprikajauhe ja paprikat. Paista hetki.

3. Lisää vesi ja kasvisliemijauhe (tarkista sopivuus ruokavalioon). Kiehauta.

4. Huuhtele linssit hyvin siivilässä. Lisää keittoon ja keitä hiljalleen puoli tuntia.

5. Lisää keittoon loput kasvikset, mausteet ja pyre. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.

6. Tarkista kasvisten kypsyys ja keiton maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Koristele tuoreella persiljasilpulla ennen tarjoilua.