
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja maistuva arkiruoka syntyy linsseistä ja kasviksista. Punajuuri tuo kastikkeeseen voimakkaan värin. Kasviksina voit käyttää myös porkkanaa tai paprikaa. Tarjoa kastike esimerkiksi ruokavalioon sopivan pastan kanssa.
Ainesosat
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
0,5 | kesäkurpitsa |
2 | pientä punajuurta |
1 rkl | rypsiöljyä |
6 dl | vettä |
2 dl | kuivia punaisia linssejä |
500 g | paseerattua tomaattia |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 rkl | oreganoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, punajuuri, vesi, tomaatti, ruokasuola, oregano, rypsiöljy, linssi, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.
3. Lisää pannulle vesi ja huolellisesti huuhdellut linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia.
4. Kaada pannulle tomaatti. Huuhtele tomaattipurkki pienellä vesimäärällä ja kaada pannulle.
5. Lisää mausteet ja kuumenna vielä ennen tarjoilua.