
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Lasagnen valmistus vie oman aikansa, mutta lopputulos palkitsee. Täyteläinen lasagne maistuu esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa. Linssien sijasta voit käyttää lasagneen myös esikeitettyjä papuja, soijarouhetta tai paistettua jauhelihaa.
Ainesosat
Linssikastike: | |
3 | sipulia |
2 | porkkanaa |
1 | pieni lanttu |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 dl | kuivia punaisia linssejä |
4 dl | vettä |
500 g | tomaattimurskaa |
2 rkl | tomaattisosetta |
1,5 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
Valkokastike: | |
50 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | täysjyväriisijauhoja |
6 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
150 g | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 tl | suolaa |
Vuoan voitelu: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
Lisäksi: | |
12 | gluteenitonta lasagnelevyä |
Valmistusohje
1. Valmista linssikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat ja lanttu karkeaksi raasteeksi.
2. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä 5 minuuttia.
3. Lisää pannulle huuhdellut linssit, vesi, tomaattimurska, tomaattisose ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen sen aikaa kun valmistat valkokastikkeen, kuitenkin vähintään 15 minuuttia.
4. Valmista valkokastike. Sulata kattilassa rasva. Lisää jauhot vispilällä sekoittaen. Kypsennä jauhoja muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
5. Lisää kasvijuomaa vähitellen kattilaan koko ajan sekoitellen. Kun kaikki kasvijuoma on lisätty ja kastike kiehahtaa, nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon "juusto" ja suola.
6. Voitele uunivuoka ja kokoa lasagne. Levitä vuoan pohjalle linssikastiketta. Lisää kerros valkokastiketta. Levitä lasagnelevyjä. Toista samanlaisia kerroksia 2-3, vuoan koosta riippuen. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä, joille kumoat loput valkokastikkeesta.
7. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.