Linssi-juureslasagne resepti

Linssi-juureslasagne
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lasagnen valmistus vie oman aikansa, mutta lopputulos palkitsee. Täyteläinen lasagne maistuu esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa. Linssien sijasta voit käyttää lasagneen myös esikeitettyjä papuja, soijarouhetta tai paistettua jauhelihaa.

Ainesosat

Linssikastike:  
3 sipulia
2 porkkanaa
1 pieni lanttu
2 rkl rypsiöljyä
2 dl kuivia punaisia linssejä
4 dl vettä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Valkokastike:  
50 g maidotonta margariinia
0,75 dl täysjyväriisijauhoja
6 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
150 g maidotonta "juusto"raastetta
0,5 tl suolaa
Vuoan voitelu:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
Lisäksi:  
12 gluteenitonta lasagnelevyä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, lanttu, vesi, tomaatti, ruokasuola, rypsiöljy, linssi, mustapippuri, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys, maissijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista linssikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat ja lanttu karkeaksi raasteeksi.

2. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä 5 minuuttia.

3. Lisää pannulle huuhdellut linssit, vesi, tomaattimurska, tomaattisose ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen sen aikaa kun valmistat valkokastikkeen, kuitenkin vähintään 15 minuuttia.

4. Valmista valkokastike. Sulata kattilassa rasva. Lisää jauhot vispilällä sekoittaen. Kypsennä jauhoja muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

5. Lisää kasvijuomaa vähitellen kattilaan koko ajan sekoitellen. Kun kaikki kasvijuoma on lisätty ja kastike kiehahtaa, nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon "juusto" ja suola.

6. Voitele uunivuoka ja kokoa lasagne. Levitä vuoan pohjalle linssikastiketta. Lisää kerros valkokastiketta. Levitä lasagnelevyjä. Toista samanlaisia kerroksia 2-3, vuoan koosta riippuen. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä, joille kumoat loput valkokastikkeesta.

7. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.