Lihapyörykät resepti

Lihapyörykät
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lihapyörykkätaikinasta voi muotoilla pyöryköitä, pihvejä, pötköjä tai vaikka murekkeen. Vaihtele mausteita tai laita murekkeen sisään kasviksia.

Ainesosat

1 sipuli
1 iso keitetty peruna
500 g jauhelihaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
  mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, peruna (juures), nauta/härkä, vesi, ruokasuola, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Soseuta keitetty peruna.

2. Sekoita kaikki massan ainekset keskenään.

3. Kostuta kädet öljyllä tai vedellä ja muovaile massasta pyöryköitä, pihvejä tai patukoita.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Jos teet taikinasta murekkeen, paista sitä 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Reseptiin liittyviä tuotteita