
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Lihapyörykkätaikinasta voi muotoilla pyöryköitä, pihvejä, pötköjä tai vaikka murekkeen. Vaihtele mausteita tai laita murekkeen sisään kasviksia.
Ainesosat
1 | sipuli |
1 iso | keitetty peruna |
500 g | jauhelihaa |
1 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, peruna (juures), nauta/härkä, vesi, ruokasuola, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja hienonna sipuli. Soseuta keitetty peruna.
2. Sekoita kaikki massan ainekset keskenään.
3. Kostuta kädet öljyllä tai vedellä ja muovaile massasta pyöryköitä, pihvejä tai patukoita.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Jos teet taikinasta murekkeen, paista sitä 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.